Katarsis VZW, Hasseltweg 439, B-3600 Genk • info@katarsis.be
T +32.(0)11.27.27.82 • F +32.(0)11.27.48.78
 

HOE AANMELDEN


Zelf op afspraak komen
Je kan telefonisch een afspraak maken voor een intakegesprek op het nummer 011.27.28.18 van Katarsis. Op afgesproken dag en uur kom je naar ons centrum, aan de Hasseltweg nr 439 te Genk. Je kan ons bereiken met de trein (tussen Hasselt en Genk, halte Bokrijk) of met de bus (lijn 1 vanuit Hasselt of Genk, afstapplaats Poreistraat).

Een intaker ontvangt je en zal eerst uitleg geven over het programma en onze manier van werken. Ben je geïnteresseerd in een opname, dan luistert hij daarna aandachtig naar jouw verhaal. Het intakegesprek duurt ongeveer een uur. Je hulpvraag wordt dan besproken op de eerstvolgende vergadering van ons Intaketeam. Na dit overleg word je zo snel mogelijk op de hoogte gebracht of je opname in Katarsis wel of niet mogelijk is. Bij positief advies laten we je ook weten op welke termijn de opname kan doorgaan. Kan je bij ons niet terecht, dan verwijzen we je door naar een andere vorm van opvang die beter aangepast is aan jouw situatie. Zo nodig helpen wij je om contact te leggen met de andere dienst.
Aanmeldingen vanuit de gevangenis
Je kan ook een aanvraag doen voor opname terwijl je een gevangenisstraf uitzit.

Aan de meeste gevangenissen is een CAP verbonden. Dat is een Centraal Aanmeldingspunt voor gedetineerden met verslavingsproblemen. Via een rapportbriefje kan je een afspraak regelen bij de CAP-hulpverlener. Hij doet daar een gesprek met jou en geeft je informatie over de verschillende behandelmogelijkheden. Vervolgens doet hij de aanmelding in het centrum van je keuze. Na je aanmelding in Katarsis, wordt het verder verloop van de intakeprocedure besproken. Afhankelijk van je juridisch statuut plannen we een kennismakingsgesprek of krijg je schriftelijke opdrachten of …. Vervolgens wordt je aanvraag besproken op het intaketeam. Daar wordt gekeken of wij je de gepaste hulp kunnen geven of niet. Wij delen je onze beslissing mee. Bij een gunstig advies bezorgen we je een opname-attest. Indien je niet bij ons terecht kan, verwijzen we je terug naar het CAP.

Let wel, zelfs bij gunstig advies van onzentwege is het uiteindelijk steeds de rechter die beslist of je in ons centrum kan opgenomen worden.
© 2020 KATARSIS VZW • info@katarsis.be • +32.(0)11.27.27.82