• Er is sprake van een verslaving als je familielid/partner/vriend niet meer zonder het product kan of steeds meer nodig heeft van het product om hetzelfde effect te verkrijgen. Daarnaast leidt het gebruik/gedrag tot verschillende problemen op vlak relaties, werk, woonst, gezondheid, financiën, etc.

  • Er zijn verschillende mogelijkheden om informatie te bekomen over verslaving. Er bestaan websites met informatie over alcohol, drugs en verslaving, alsook tips hoe om te gaan met iemand die verslaafd is (www.drughulp.be, www.druglijn.be). Daarnaast kan je ook steeds contact opnemen met de Druglijn op het nummer 078 15 10 20, een chatbericht of e-mail sturen. Je kan ook steeds terecht met vragen bij Katarsis op het nummer 011 27 27 82.

  • Je kan steeds een aanmelding doen en een afspraak voor een intakegesprek vastleggen. Binnen ons centrum worden echter enkel mensen op vrijwillige basis opgenomen. Indien een aanmelding door naasten gebeurt, vragen we steeds dat je familielid/partner/vriend zelf contact opneemt met ons om zijn/haar afspraak voor intake te bevestigen.

  • Ja, dat kan indien je tot de lijst van goedgekeurde contacten behoort. Deze lijst wordt op de eerste dag van opname samengesteld in overleg met jouw naaste en familiewerking. De eerste maandag, donderdag of bezoekdag in het weekend na de dag van opname kan je jouw familielid/partner of vriend komen bezoeken. Dit dient wel steeds in overleg met familiewerking gepland te worden.

  • Je kan steeds telefonisch contact opnemen met familiewerking. Het contact met jouw familielid/partner/vriend dient echter steeds te gebeuren op zijn/haar initiatief. Er is de mogelijkheid om dagelijks te bellen indien je behoort tot de lijst van goedgekeurde contacten en indien jouw familielid/partner/vriend dit op een correcte manier aanvraagt.

  • Bezoekmomenten vinden plaats op maandag en donderdag van 18 u. tot 20 u. Eén keer om de twee weken is er een bezoekdag op zaterdag of zondag, van 14 u. tot 16 u.

  • U kan steeds terecht op het algemeen nummer van Katarsis (011 27 27 82). Daarnaast kan u rechtstreeks contact opnemen met familiewerking op het nummer 0472 72 17 85

  • Je kan steeds terecht bij familiewerking voor contextbegeleiding. Dit kan telefonisch of op afspraak in een gesprek. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om jouw verhaal te doen in groep samen met andere familieleden/partners/vrienden van mensen die kampen met een verslavingsproblematiek. Meer info hierover kan je vinden onder de rubriek “sperogroep”. Indien je interesse hebt om hieraan deel te nemen, kan je ook best contact opnemen met familiewerking.