Adic vzw
Adic, het Antwerps Drug Interventie Centrum, is een psychosociaal revalidatiecentrum voor druggebruikers. Ze bieden zowel de mogelijkheid tot residentiële opvang, in het ontwenningsprogramma en het behandelingsprogramma, als tot ambulante begeleiding in de vorm van een ambulante woonbegeleiding
Alcoholhulp
Informatie over alcoholgebruik, zelfhulp bij alcoholproblemen en online hulpverlening voor alcoholproblemen. Uitgebreide informatie over alcohol, alcoholgebruik en alcoholproblemen.
Cannabis Hulp
Informatie over cannabis en online hulpverlening bij cannabisproblemen.
De DrugLijn
De DrugLijn informeert, adviseert, helpt en maakt wegwijs. Alle antwoorden over drank, drugs, pillen en gokken.
De Kiem
Therapeutisch programma voor druggebruikers en hun omgeving. De Kiem biedt gedifferentieerde hulp aan personen die problemen ervaren door het gebruik van drugs, alcohol of medicatie en aan hun omgeving.
De Sleutel
Preventie, hulpverlening en werkgelegenheid binnen het kader van de drugsproblematiek.
De Spiegel
De Spiegel vzw is een organisatie van behandelingscentra voor drugsverslaafden. Er zijn 3 afdelingen: een ambulant programma in Asse bij Brussel, een residentieel ontwenningsprogramma in Kessel-Lo bij Leuven, waar zich eveneens de therapeutische gemeenschap bevindt.
Drughulp
Informatie over illegale drugs en online hulpverlening bij problemen met drugs.
Free Clinic
Free Clinic vzw richt zich al meer dan 40 jaar op de meest kwetsbare stadsbewoner. Meer specifiek heeft de werking de afgelopen decennia een gespecialiseerd ambulant aanbod ontwikkeld voor personen met een ernstige afhankelijkheids-problematiek aan illegale middelen.
Kompas vzw
Kompas is een opvangcentrum dat 24h op 24h open staat voor iedereen die problemen heeft door het gebruik van drugs. Wij bieden ambulante begeleiding van mannen en vrouwen.
MSOC Gent
Medisch Sociaal Opvangcentrum Gent biedt laagdrempelige multidisciplinaire hulpverlening voor gebruikers van illegale drugs.
MSOC Oostende
Het MSOC Oostende richt zich tot gebruikers van illegale drugs, evenals tot hun nabije omgeving (familieleden, vrienden.) Het is een ambulant centrum voor personen met een drugprobleem die het gevoel hebben dat ze nergens anders meer terechtkunnen voor hulp.
MSOC Vlaams-Brabant
Het Medisch Sociaal Opvangcentrum (MSOC) Vlaams-Brabant is een ambulant centrum voor jongeren en volwassenen die vragen hebben over of moeilijkheden hebben met illegale drugs.
VAD
Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen vzw. VAD overkoepelt het merendeel van de Vlaamse organisaties die werken rond de thema's alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie en gokken.
VVBV
Deze koepelvereniging groepeert alle centra in Vlaanderen die met een vroegere "RIZIV erkenning" drugsverslaafden behandelen. Het gaat hier zowel over ambulante als over residentiële voorzieningen.
Zorggroep Zin
Preventie, vroeginterventie, behandeling en nazorg voor geestelijke gezondheidsproblemen, specialisatie van verslaving, epilepsie en forensische zorg.